Burdur’da farklı meslek gruplarından kadın, erkek ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Darbuka Atölyesi, kısa bir sürede önemli bir başarıya imza attı. Haftada bir gün bir araya gelen kursiyerler, düzenli çalışmalarla uyumlu ve dikkat çeken bir ritim orkestrasına dönüştü.
Burdur Destan Dans ve Sanat Merkezi tarafından açılan kurs, Burdurluların yoğun katılımıyla gerçekleşirken, kursiyerler eğitim süreci boyunca yalnızca temel ritim eğitimi almakla kalmadı, aynı zamanda özel performanslar da sergilemeye başladı. Çalışmalara Turguthane Akustik ve Pisidya Ritim Atölyesi eğitmenleri Emrah Turut ve Çetin Koruk rehberlik etti.
Yılbaşı Programı İçin Özel Hazırlık
Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Burdurlu ritim topluluğu, yılbaşı için hazırlanan özel bir programda sahne aldı. Burdur’un yerel sanatçısı Nurcan Altınok’un hazırlayıp sunduğu ve yılbaşı akşamı yayınlanacak olan “Dostane” programının konuğu olan topluluk, izleyiciler için özel bir dinleti gerçekleştirdi.
Performanslar Televizyon Ekranlarına Taşınıyor
Burdur Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, izleyenlerden beğeni topladı. Burdurlu ritim topluluğunun performansları, yılbaşı akşamı Rumeli TV ve Koza TV ekranlarında yayınlanacak.





