MAKÜ’de TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Ödül Töreni düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Araştırma Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından organize edilen TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci projeleri için ödül töreni gerçekleştirildi. Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) kapsamında desteklenen projelerde yer alan öğrenci ve danışman akademisyenler başarı belgeleriyle onurlandırıldı.

Rektör Dalgar: “Proje kültürünü teşvik ediyoruz”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Ödül Töreni’nin MAKÜ’de ilk kez düzenlendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

Üniversitelerin gerçekleştirdiği bu tür törenler, kurumun vizyonunu yansıtır. Bizler de akademik başarıları ödüllendirerek öğrencilerimizde proje üretme alışkanlığını ve bilimsel merakı destekliyoruz.”

Rektör Dalgar, 2209-A kapsamında 184 ve 2209-B kapsamında ise 2 proje desteklenmeye hak kazandığını ve programa başvuru yapan toplam 206 devlet ve vakıf üniversitesi içerisinde 472 proje başvurusuna göre 20. ve toplamda kabul edilen 186 proje sayısına göre 31. sırada yer aldığını belirtti. Bu başarının, üniversitenin genç yaşı düşünüldüğünde çok değerli olduğuna dikkat çekti.

Başkan Ercengiz, Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Başkan Ercengiz, Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Rektör Dalgar, aynı kategoride desteklenmeye hak kazanan proje sayısı geçtiğimiz dönem kabul edilen proje sayısına göre %70 oranında arttığını da ifade etti.

BAP desteği artırıldı, yeni kaynaklar açıldı

Törende sadece ödüller değil, yeni destek mekanizmaları da duyuruldu. Rektör Dalgar, MAKÜ’nün Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) fonları üzerinden öğrencilere sağladığı mâli desteğin %30’dan %50’ye çıkarıldığını açıkladı.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ÜNİDES programı ile öğrenci topluluklarına sağlanan geniş yelpazedeki kaynaklardan da bahsedildi.

Teknolojiye ve sürdürülebilirliğe vurgu

Rektör Dalgar, öğrencilerin Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi bünyesindeki imkanlardan daha aktif yararlanmaları gerektiğini belirterek özellikle 3 boyutlu yazıcılar ve gelişmiş tasarım laboratuvarlarının önemini vurguladı.

Ayrıca üniversitenin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Hayvancılık Teknolojileri Festivali HAYTEKFEST’e de dikkat çekerek, projelerin sadece teknik alanlardan değil, sosyal bilimlerden de katkı beklediklerini ifade etti.

Yeni nesil yetenekler: Mikro Yeterlilik Programı

Konuşmasının sonunda MAKÜ’nün “Mikro Yeterlilik Programı”na da değinen Dalgar, yapay zekâ, sürdürülebilirlik ve dijital tasarım gibi geleceğin iş gücüne yönelik alanlarda öğrencileri yetkinleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Belgeler takdim edildi, kokteyl ile sona erdi

Törende, destek almaya hak kazanan projelerde yer alan öğrenci ve akademisyenlere başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından takdim edildi. Etkinlik, düzenlenen kokteylle sona erdi.