Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Evciler Köyü’nde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını, vatandaşların duyarlılığı ve ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

Olay, Evciler Köyü sınırlarında bulunan Kirmen mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak yağış sırasında düşen yıldırımın ardından ormanlık alanda dumanlar yükselmeye başladı.

Dumanları fark eden köy sakinleri ve Evciler Köyü Muhtarı, durumu vakit kaybetmeden ilgili ekiplere bildirdi. İhbar üzerine Asmalı Orman İşletme Şefliği ekipleri bölgeye yönlendirilirken, vatandaşlar da yangının yayılmasını önlemek amacıyla ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Ekiplerin ve vatandaşların koordineli çalışması sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çevredeki ormanlık alana yayılmasının önüne geçilirken, bölgede soğutma çalışmaları da tamamlandı.

arazi tipi taşıt ve golf arabası görseli olabilir

AK Parti'li Özboyacı Müjdeyi Verdi: Burdur'a Çifte Destek Milyonluk Hibe ve Yeni İş Makinesi
AK Parti'li Özboyacı Müjdeyi Verdi: Burdur'a Çifte Destek Milyonluk Hibe ve Yeni İş Makinesi
İçeriği Görüntüle

ateş görseli olabilir

yazı görseli olabilir

ateş görseli olabilir

ateş görseli olabilir