Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin ana hedefi, kırsaldaki toplulukların ve örgütlerin kritik kaynaklara, hizmetlere ve pazarlara erişimini kolaylaştırarak kırsalda yoksulluğu azaltmaktır. Ayrıca, proje cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kırsalda kadınların ekonomik olarak güçlenmesini artırmak amacıyla politika desteği sağlamayı, kapasite geliştirmeyi ve bilgi üretimine katkıyı ön planda tutmayı hedeflemektedir.

Projenin yürütüldüğü 3 pilot ilde değer zincirine konu bir ürün belirlenmiş olup ilimiz için bu ürünün Melli İnciri olmasına karar verilmiştir. Melli incirin işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi, artan ürün çeşitliliğine bağlı olarak ekonomik kazancın artması hedeflenmiştir. Bu kapsamda öncelikle ilimizde bulunan kadın kooperatifi temsilcilerine ve kadın girişimcilere “Gıda Güvenliği" ve “Kurutma" eğitimi verilmiştir.

Eğitime katılan ve Melli İncirinin üretim merkezi konumunda bulunan Bucak İlçesi Kocaaliler Beldesi S.S. Melli İncir Çekirdeği Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifine ürün işlemede kullanacağı sebze ve meyve kurutma fırını, dilimleme ve paketleme makinesi, fındık kırma makinesi, budama makası ve teraziden oluşan makine ve ekipmanları teslim edilmiştir. 

Programa Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Şaban ÖZAKIN, Ulusal Proje Koordinatörü Kırsalda Kadın ve Aile Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Nazime DEMİR, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Sorumlusu Rengin MACİT, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Tarım Ortaklık Programı İrtibat Sorumlusu Burak GÜRESİNLİ, Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas DELEN, ilgili müdürler, proje sorumlusu teknik personel, S.S. Melli İncir Çekirdeği Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Münevver ATİK ve kooperatif üyesi kadın üreticiler katıldı.