Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) heyetiyle birlikte bölgesel tarım ve istihdam çalışmalarına yönelik köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Türkiye İş Kurumu Fon Yönetimi ve Aktüerya Daire Başkanı Cafer Çelebi, Burdur İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Güngör, İŞKUR Bucak Hizmet Merkezi Müdürü V. Oğuz Şan ve istihdam uzmanlarından oluşan heyet, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ile birlikte Çamlık ve Elsazı başta olmak üzere çeşitli köylerde incelemelerde bulundu.

Çiftçilerle Doğrudan İstişare

Ziyaretlerde kooperatif başkanları, köy muhtarları ve oda temsilcileriyle bir araya gelen heyet; tarım sektöründe istihdam olanakları, iş gücü piyasasının ihtiyaçları ve çiftçilerin beklentileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Ağlasun’da İlk Avukatlık Bürosu Açıldı
Ağlasun’da İlk Avukatlık Bürosu Açıldı
İçeriği Görüntüle

Heyet ayrıca köylerdeki araziler ve seralarda incelemeler yaparak üretim süreçlerini yerinde gözlemledi. Çiftçilerin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Bakanlık personelleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önümüzdeki günlerde planlanan saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşırken, köylerdeki üretim süreçlerine dair ilk izlenimlerini aktardı.

Bölgesel Ölçekte Projeler Hedefleniyor

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkacak çalışmaların öncelikle bölgesel ölçekte uygulanması, ardından tüm tarım sektörünü kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Özel, “Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, gençlerin tarıma kazandırılması ve istihdamın artırılması adına geliştirilecek projeler, hem çiftçilerimize hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

İŞKUR heyeti ise tarım sektörüne yönelik sundukları destekler, eğitim imkanları ve teşvikler hakkında bilgi vererek, Bucak ve çevresinde tarımsal istihdamın güçlendirilmesi için her zaman iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

“Çiftçimizin Geleceğine Işık Tutacak”

Köylerden başlayarak tüm sektöre yayılması hedeflenen bu saha çalışmaları ve ziyaretler, bölgesel kalkınmaya katkı sunacak güçlü bir iş birliği zemini oluşturuyor. Yetkililer, yürütülen çalışmaların çiftçilerin geleceğine ışık tutacağını vurguladı.

Dab5A7A3 1C21 44F3 9B5F 0Aa355F763EeA9104A18 4128 452F 8Abb Cefb13Ed7D50