Burdur’da bir apartman dairesinde kendine zarar veren kişi, olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kendi ihbarını yaptı. Adrese sevk edilen sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürülmek istenen şahıs ile ekipler arasında dikkat çeken diyalog yaşandı.
Olay, Yeni Mahalle Şehit Gültekin Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre evde yalnız bulunan Y.A., kendine zarar verdikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.
POLİSLERE “KARAKOLA MI GÖTÜRECEKSİNİZ?” DİYE SORDU
Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Y.A.’nın, tedavi amacıyla Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi.
Ancak ambulansa götürüldüğü sırada polis ekiplerine tepki gösteren Y.A.’nın, “Beni karakola götürüp ezecek misiniz?” diye sorduğu öğrenildi.
Polis ekipleri ise şahsa karakola götürülmeyeceğini, sağlık ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edileceğini anlattı.
“POLİS GİTMEDEN BEN GİTMİYORUM”
Y.A.’nın bu kez “Polis gitmeden ben buradan gitmiyorum” diyerek ambulansa binmek istemediği belirtildi.
Ekiplerin bir süre devam eden ikna çalışmasının ardından ambulansa alınan şahıs, Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Y.A.’nın daha sonra tedavisi tamamlanmadan hastaneden ayrıldığı öğrenildi.




