Isparta Ticaret Borsası (ITB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Isparta tarım ve hayvancılık sektörünün karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Ankara’da bir dizi temas gerçekleştirdi.
Şahin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile yaptığı görüşmede, özellikle elma üretimi ve hayvancılık alanındaki güncel sorunları kapsamlı şekilde değerlendirdi. Görüşmede, üreticilerin talepleri ve sahadaki mevcut durum doğrudan Bakanlık yetkililerine aktarıldı.
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, Isparta’daki soğuk hava depolarında bekleyen elma stokları oldu. Yaklaşık 100 bin ton elmanın pazara sunulmayı beklediğini belirten Şahin, yerli üreticinin korunması gerektiğine dikkat çekti. İthalat politikalarının üretici aleyhine sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Şahin, iç pazarda yerli ürünün daha güçlü şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Hayvancılık sektörüne ilişkin başlıklarda ise iş gücü ihtiyacı öne çıktı. Özellikle yabancı uyruklu personel istihdamına yönelik mevzuatın sahadaki ihtiyaçlara göre güncellenmesi gerektiği değerlendirildi. Şahin, sektörün sürdürülebilirliği için bürokratik süreçlerin sadeleştirilmesi ve daha esnek bir istihdam yapısının oluşturulması yönündeki önerileri Bakanlık yetkililerine iletti.
Görüşmelerin, Isparta tarım ve hayvancılığının geleceği açısından önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.





