Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri, Türkiye çapında düzenlenen siber güvenlik yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. Yalnızca iki kişiden oluşan MAKÜSEC takımı, beş kişilik rakip takımları geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. Gençler, elde ettikleri şampiyonlukla birlikte 70 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

ANKARA'DA TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ YARIŞTI

Türkiye'nin önemli siber güvenlik organizasyonlarından biri olan 11. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, 4 Kasım 2026 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Kamu kurumları, telekomünikasyon sektörü ve siber güvenlik dünyasının önde gelen temsilcilerini bir araya getiren zirve kapsamında Türkiye Geneli CTF (Capture The Flag – Bayrağı Yakala) Yarışması düzenlendi.

Türkiye'nin farklı noktalarından katılan takımlar, zorlu siber güvenlik görevlerini tamamlamak için mücadele etti.

2 KİŞİYLE 5 KİŞİLİK TAKIMLARI GERİDE BIRAKTILAR!

MAKÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Çağın Kayra Yıldırım ile Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Seyfullah Polat, MAKÜ Siberay Kulübü bünyesinde oluşturdukları MAKÜSEC takımıyla yarışmaya katıldı.

Rakiplerinin beş kişilik ekiplerden oluşmasına rağmen yalnızca iki kişiyle mücadele eden MAKÜ'lü gençler, teknik bilgileri, stratejik hamleleri ve başarılı takım çalışmalarıyla tüm rakiplerini geride bıraktı.

Zorlu mücadele sonunda Türkiye birinciliğini kazanan öğrenciler, 70 bin TL'lik büyük ödülü almaya hak kazandı.

SİBER GÜVENLİKTE ZORLU SINAVLARI GEÇTİLER

CTF yarışmasında takımlar; web güvenliği, kriptografi, adli bilişim, tersine mühendislik ve ağ analizi gibi alanlarda hazırlanan teknik görevleri çözmeye çalıştı.

Katılımcılar, sistemlerdeki güvenlik açıklarını tespit ederek gizlenmiş anahtarları bulmak için zamana karşı yarıştı.

MAKÜSEC ekibi, bilgi birikimi ve problem çözme becerisiyle yarışmanın en başarılı takımı olmayı başardı.

MAKÜ'LÜ GENÇLER BURDUR'UN GURURU OLDU

İki kişilik ekiple Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Çağın Kayra Yıldırım ve Seyfullah Polat, elde ettikleri başarıyla hem üniversitelerinin hem de Burdur'un gururu oldu.

Burdur'da Küçük Eymen İçin Umut Seferberliği! Başkan Ercengiz'den Herkese Destek Çağrısı
Burdur'da Küçük Eymen İçin Umut Seferberliği! Başkan Ercengiz'den Herkese Destek Çağrısı
İçeriği Görüntüle

MAKÜ'lü öğrencilerin Türkiye genelinde kazandığı birincilik, üniversitenin teknoloji ve siber güvenlik alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.