Burdur’da Yeni Parti İl Başkanlığı için kritik gün geldi. İl kongresi öncesinde parti üyelerinin tercihini belirlemek amacıyla düzenlenen ön seçimde Hakan Açar ile İsmail Dündar karşı karşıya geldi. Burdur merkez ve 10 ilçede gerçekleştirilen eğilim yoklamasında toplam 4 bin 71 parti üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor.
18 Ekim 2026 Pazar günü sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, saat 18.00’e kadar devam edecek. Sandıkların kapanmasının ardından yapılacak sayım sonucunda, resmi il kongresine tek aday olarak katılacak isim belirlenecek.
İKİ ADAY YARIŞIYOR, KONGREYE TEK İSİM GİDECEK!
Yeni Parti Burdur teşkilatında il başkanlığı yarışının ilk aşaması olarak gerçekleştirilen eğilim yoklamasında Hakan Açar ve İsmail Dündar, parti üyelerinin desteğini almak için yarışıyor.
Ön seçim sonucunda en fazla oyu alan adayın, önümüzdeki günlerde yapılacak resmi il kongresine tek aday olarak katılması öngörülüyor.
Ancak ön seçim sonuçları doğrudan il başkanını belirlemeyecek. Yeni Parti Burdur İl Başkanı, resmi kongrede delegelerin kullanacağı oylarla seçilecek.
BURDUR’DA 4 BİN 71 ÜYENİN OY HAKKI VAR!
İl genelinde gerçekleştirilen ön seçimde en fazla seçmen Burdur merkezde bulunuyor. Merkezde 2 bin 244, ilçelerde ise toplam bin 827 üyenin oy kullanma hakkı olduğu açıklandı.
İşte ilçe ilçe oy kullanabilecek üye sayıları:
-
Burdur Merkez: 2.244
-
Bucak: 490
-
Gölhisar: 361
-
Yeşilova: 335
-
Çavdır: 167
-
Karamanlı: 152
-
Tefenni: 138
-
Çeltikçi: 66
-
Altınyayla: 56
-
Ağlasun: 46
-
Kemer: 16
Bu dağılıma göre Burdur merkez, toplam seçmen sayısının yaklaşık yüzde 55,1'ini oluşturuyor. İlçelerin toplam seçmen içindeki payı ise yüzde 44,9 seviyesinde bulunuyor.
BURDUR MERKEZDE 5 SANDIKTA OY KULLANILIYOR
Ön seçimde en fazla üyenin bulunduğu Burdur merkezde oy kullanma işlemleri için 5 ayrı sandık oluşturuldu.
Merkezdeki sandıklara göre seçmen dağılımı ise şöyle:
-
-
Sandık: 481 üye
-
-
-
Sandık: 492 üye
-
-
-
Sandık: 455 üye
-
-
-
Sandık: 448 üye
-
-
-
Sandık: 368 üye
-
Toplam 2 bin 244 seçmenin kayıtlı olduğu merkezde, sandıklardan çıkacak sonuçlar il genelindeki yarışın belirleyici unsurlarından biri olacak.
SEÇİMİN KADERİNİ MERKEZ VE İLÇELERDEKİ KATILIM BELİRLEYEBİLİR
Yeni Parti Burdur İl Başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimde, üyelerin sandığa katılım oranı da önem taşıyor.
Özellikle 2 bin 244 seçmenin bulunduğu Burdur merkez ile toplam 1.186 seçmenin kayıtlı olduğu Bucak, Gölhisar ve Yeşilova ilçeleri, seçmen yoğunluğu bakımından öne çıkıyor.
Bu üç ilçe ve Burdur merkezdeki toplam 3 bin 430 üye, il genelinde oy kullanma hakkı bulunan üyelerin yaklaşık yüzde 84,3'ünü oluşturuyor.
Bununla birlikte iki aday arasındaki yarışın sonucunu yalnızca üye sayıları değil, sandığa giden seçmenlerin tercihleri ve ilçelerdeki katılım oranları belirleyecek.
GÖZLER SAAT 18.00'DE! SANDIKTAN KİM ÇIKACAK?
Hakan Açar ve İsmail Dündar arasındaki il başkanlığı ön seçiminde oy verme işlemleri saat 18.00'de sona erecek.
Sandıkların kapanmasının ardından Burdur merkez ve ilçelerde kullanılan oyların sayımına geçilecek. İl genelinden gelecek sonuçların birleştirilmesiyle yarışın kazananı belli olacak.
Yeni Parti Burdur teşkilatında merakla beklenen sorunun cevabı sandıkların açılmasıyla netleşecek: İl kongresine Hakan Açar mı, İsmail Dündar mı tek aday olarak gidecek?




