Burdur İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı ile “Kur’an Ziyafeti, İlahi ve Dua Programı”, Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, il protokol üyeleri, kurum yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
YAZ KUR’AN KURSLARINI TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER TEBRİK EDİLDİ
Günün ilk bölümünde Yaz Kur’an Kurslarını tamamlayan öğrencilerle bir araya gelen Vali Tülay Baydar Bilgihan, çocukları başarılarından dolayı tebrik etti.
Bilgihan, kursların düzenlenmesinde ve öğrencilerin eğitiminde emeği bulunan din görevlileri, eğitimciler ve ailelere teşekkür etti.
CUMHURİYET MEYDANI’NDA MANEVİ ATMOSFER
Akşam gerçekleştirilen “Kur’an Ziyafeti, İlahi ve Dua Programı”nda birbirinden önemli hafız ve din görevlileri vatandaşlarla buluştu.
Programda; Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzin Kayyımı ve Türkiye Ezan ve Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Rıdvan Akbaş, Melike Hatun Camii Müezzin Kayyımı ve Türkiye Ezan Okuma İkincisi Umutcan Doğan yer aldı.
Burdur Ulu Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Celalettin Sevimli, Kameriye Camii İmam Hatibi ve Akdeniz Bölgesi Ezanı Güzel Okuma Birincisi Şerafettin Saliç ile MAKÜ Dini Musiki Öğretim Görevlisi Furkan Ceylan da programda tilavet, ezan ve ilahiler seslendirdi.
Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ezanlar, ilahiler ve dualar Cumhuriyet Meydanı’nda manevi bir atmosfer oluşturdu.
VALİ BİLGİHAN’DAN GENÇ NESİLLERE VURGU
Programda konuşan Vali Tülay Baydar Bilgihan, Kur’an-ı Kerim’in asırlardır milletin gönül dünyasına yön veren en kıymetli rehberlerden biri olduğunu ifade etti.
Bu manevi mirasın genç nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını belirten Bilgihan, programın hazırlanmasında emeği geçen Burdur İl Müftülüğü başta olmak üzere tüm görevlilere teşekkür etti.
Program, yapılan duaların ardından sona erdi.


















