Burdur’da yaşlı nüfusun artışıyla birlikte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım daha atıldı. Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde göreve başlayan yaşlı sağlığı uzmanı, hasta kabulüne başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 17,4 yaşlı nüfus oranıyla Türkiye’nin en yaşlı 11. ili konumunda bulunan Burdur’da, büyüklerin sağlık ihtiyaçlarına daha kapsamlı çözümler sunulması hedefleniyor. Göreve başlayan Uzm. Dr. Elif Gürel Çayır, özellikle ileri yaş grubundaki bireylerin sağlık sorunlarına yönelik hizmet verecek.

Yeni uzmanlık hizmeti kapsamında; kronik hastalıkların düzenli takibi yapılacak, yaşlı bireylerin günlük yaşam kalitesinin artırılması sağlanacak ve farklı branşların birlikte hareket ettiği bütüncül bir tedavi yaklaşımı uygulanacak.

Burdur'da Sarp Arazide Mahsur Kalan Keçi AFAD Ekiplerince Kurtarıldı
Burdur'da Sarp Arazide Mahsur Kalan Keçi AFAD Ekiplerince Kurtarıldı
İçeriği Görüntüle