Yükseköğretim Kurulu Bilim İletişim Ofisi uhdesinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilim İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, afet ve acil durumlarda haberleşmenin hayati önemi kamuoyuyla paylaşılacak.
6 Şubat depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek etkinlikte, “Afet ve Acil Durumlarda Amatör Telsizciliğin Önemi” konusu ele alınacak. Programda, afet anlarında telefon, internet ve GSM altyapılarının devre dışı kaldığı durumlarda amatör telsizcilerin nasıl kesintisiz iletişim sağladığı, sahada nasıl organize oldukları ve gönüllü haberleşme ağlarının afet yönetimindeki rolü örneklerle anlatılacak.
Etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Burdur Şubesi’nden Şube Sekreteri Sertan Saltan, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erboyacı ve Şube Üyesi İzzet Nedim Salman katılacak.
Halka açık olarak düzenlenecek etkinlik, 06 Şubat 2025 Perşembe günü saat 14.00’te Burdur Öğretmenevi (İstasyon) salonunda gerçekleştirilecek.

Burdur AVM Yeri Satış Kararı Mecliste Onaylandı.
Burdur AVM Yeri Satış Kararı Mecliste Onaylandı.
İçeriği Görüntüle

Ggggg