Cumartesi ve pazar günleri İstasyon Caddesi Kapalı Yolda ‘Anne Eli’ mottosuyla açılan sergide özellikle anne eli değen damak tatları, yiyecek, giyecek, ev dekorasyonu, kişisel bakım ve makyaj malzemeleri ile süs eşyaları ve kişisel aksesuarlar satışa sunuldu. Ürünlerin ticaretiyle ev ekonomisine destek sağlanırken ve Burdur ekonomisine de ivme kazandırılmış oldu.

Sergiyi Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve eşi Hatice Keyik, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal ve eşi Durdu Daldal’ın yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri, bazı siyasi partilerin il başkanları ve üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri, üniversite öğrencileri, terhis olan bedelli askerler ve vatandaşlar ziyaret etti. Sergide KGK üyeleriyle birlikte Burdur Valiliği Mikrofinans Şubesi Mikrokredi Girişimci Kadınları, Antalya Muratpaşa Elizi Kadınları Pazarı Üyeleri, Burdur Hünerli Eller Kadın Girişimi Kooperatifi Üyeleri, Alyazma Kooperatifinin başkan ve üyeleri ile üreten kadınların yer aldığı 100 dolayında stant kuruldu.

EMEKLERİN KARŞILIĞINI BULMASI LAZIM

Stantları gezerek alışveriş eden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, ziyareti sonunda yaptığı açıklamada: “Üreten kadınlar sergisini çok beğendim. Burada üreten kadınların hünerli ellerini görmek bizleri mutlu ediyor. Ama esas olan bu üretimlerin ticarete dönmesi. Çünkü burada bir emek var. Bu emeklerin karşılığının bulunması lazım. Bizler de üretken kadınlarımızın yaptığı ürünlerin ticarete kavuşması için mücadele veriyoruz. Önümüzdeki dönemde İnşallah satışa sunulan ürünlerin ticaret hacimlerini büyütmeyi hedefliyoruz. Buradaki faaliyetimizin bir amacı da kadınlarımızın kendi gelirlerini ve gelir seviyelerini yükseltmektir. Bu minvalde Odamızın üretime ve ticarete katkısı devam ediyor” dedi.

PAZAR ORTAMI AMAÇLIYORUZ

BUTSO KGK Başkanı Sevim Zorlu sergiye ilişkin değerlendirmesinde; “Üreten Kadınlar Sergisi’nin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sergilerimizi düzenli periyotlarla gerçekleştirmek istiyoruz. Burdur Kadın Girişimci Kurulu olarak üretken kadınlarımızın sosyoekonomik açıdan daha da güçlenmeleri, topluma ve ailelerine daha fazla maddi katkı sağlamaları amacıyla faaliyetlerimiz devam ediyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle sergilerimize iki yıl ara vermek zorunda kalmıştık. Cumartesi ve pazar gerçekleşen sergimizde de pandemi tedbirlerine hassasiyet gösteriyoruz. Sergilerimizin düzenli olarak iki haftada bir kez veya ayda bir defa yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu amaç doğrultusunda da Sayın Valimizle, Sayın Belediye Başkanımızla ve Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla iletişimdeyiz. Burdur’da ilk üreten kadınlar pazarını yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle kendi evinde üretim yaparak ekonomiye katkı sağlamak isteyen üretken kadınlarımızın ticaret yapabilmeleri için bir pazar ortamı oluşturacağız. Bu ortamla birlikte ürünlerimizi büyük şehirlere pazarlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Sığacık Pazarı ziyaretiyle ve Burdur’da açılan sergilerle üreten kadınların kendilerini geliştirdiklerini kaydeden Zorlu; “Üyelerimizi geçen hafta İzmir Sığacık Pazarını incelemeye götürdüm. Oradaki kadınlar neyi, nasıl yapıyorlar, ürünleri ticarete nasıl katıyorlar, ürettiklerini nasıl satıyorlar hakkında örnek olması için böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Bunlarla birlikte üreten kadınlarımız kendilerini geliştirmeye, yaptıkları üretimlerde daha fazla profesyonel olmaya devam ediyor. Burada açtığımız sergimizde de bunun olumlu etkilerini görüyoruz. Sergide yer alarak hem kendi ekonomilerine ve hem de ilimiz ekonomisinin ivme kazanmasını sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman destek olan Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Yusuf Keyik’e ve emeği geçen herkese şahsım ve ilimizdeki üreten kadınlar adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.