Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan'dan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’a ziyaret

Gündem 22.09.2022 - 10:04, Güncelleme: 22.09.2022 - 10:04
 

Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan'dan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’a ziyaret

Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan beraberinde Konya, Nevşehir, Kayseri ve Çorum Birlik Başkanları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın makamında ziyaret ettiler.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan beraberinde Konya, Nevşehir, Kayseri ve Çorum Birlik Başkanları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın makamında ziyaret ettiler. Görüşmenin ana başlığı ise artan maliyetler, süt fiyatları ve yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar oluşturdu. Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen maliyet fiyatlarının piyasadan düşük olması ve süt tozu ihracatına getirilen kısıtlama ile sahada oturmuş bulunan referans üstü fiyatın geri gelerek mağduriyetin artacağı Bakan Yardımcısı Gürcan’a belgelerle birlikte sunuldu. Bakan Yardımcısı Gürcan’a, yaş ortalaması 58 olan yetiştiricilerin artık üretimden uzaklaştığına vurgu yapıldı. Yetiştiricinin zararına üretim yaptığını ve bu yükü taşıyamaz hale geldiği özellikle belirtildi.   Maliyet ve taleplerin iletildiği görüşme esnasında, besleme maliyetlerini düşürmek üzere TMO vasıtasıyla yapılacak destekleme modelinin devam edeceğini belirten Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, çiğ süt üretiminin sürdürülebilirliği konusunda da destekleme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Kış aylarının besin maddesi alım dönemi olduğunu ifade ederek bu günlerde bekleyen destekleme ödemelerinin hesaplara aktarılmasının yetiştiricimize bir nebze de olsa rahatlama sağlayacağı ifade edildi. Genel Başkan Özcan, ‘ödeme takviminin kısa sürede yapılması talebimizi de ilettiğimiz bu görüşmenin yetiştiricilerimize ve Birliklerimize fayda sağlayacağını umut ederiz’ dedi.   Yapılan ziyarette Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan’a, Konya DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, Nevşehir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dönmez, Kayseri DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Ünay Çakı, Çorum DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya eşlik etti.  
Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan beraberinde Konya, Nevşehir, Kayseri ve Çorum Birlik Başkanları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan beraberinde Konya, Nevşehir, Kayseri ve Çorum Birlik Başkanları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın makamında ziyaret ettiler. Görüşmenin ana başlığı ise artan maliyetler, süt fiyatları ve yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar oluşturdu.

Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen maliyet fiyatlarının piyasadan düşük olması ve süt tozu ihracatına getirilen kısıtlama ile sahada oturmuş bulunan referans üstü fiyatın geri gelerek mağduriyetin artacağı Bakan Yardımcısı Gürcan’a belgelerle birlikte sunuldu. Bakan Yardımcısı Gürcan’a, yaş ortalaması 58 olan yetiştiricilerin artık üretimden uzaklaştığına vurgu yapıldı. Yetiştiricinin zararına üretim yaptığını ve bu yükü taşıyamaz hale geldiği özellikle belirtildi.

 

Maliyet ve taleplerin iletildiği görüşme esnasında, besleme maliyetlerini düşürmek üzere TMO vasıtasıyla yapılacak destekleme modelinin devam edeceğini belirten Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, çiğ süt üretiminin sürdürülebilirliği konusunda da destekleme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Kış aylarının besin maddesi alım dönemi olduğunu ifade ederek bu günlerde bekleyen destekleme ödemelerinin hesaplara aktarılmasının yetiştiricimize bir nebze de olsa rahatlama sağlayacağı ifade edildi. Genel Başkan Özcan, ‘ödeme takviminin kısa sürede yapılması talebimizi de ilettiğimiz bu görüşmenin yetiştiricilerimize ve Birliklerimize fayda sağlayacağını umut ederiz’ dedi.

 

Yapılan ziyarette Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan’a, Konya DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, Nevşehir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dönmez, Kayseri DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Ünay Çakı, Çorum DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya eşlik etti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bomba15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.