BURDUR HABERLERİ

MAKÜ'de TEKNOFEST Toplulukları Çalıştayı gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sunmak amacıyla “TEKNOFEST Toplulukları Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sunmak amacıyla “TEKNOFEST Toplulukları Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.

 “Gençlerin üretkenliği, milli teknoloji hamlesinin temelidir”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uyumaz, farklı üniversitelerden gelen TEKNOFEST topluluklarını MAKÜ’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek etkinliğin sadece bir fikir alışverişi platformu olmadığını, aynı zamanda gençlerin yenilikçi potansiyelini ortaya çıkaracak önemli bir adım olduğunu vurguladı. Uyumaz, “Bu çalıştay sayesinde öğrencilerimiz; sadece toplulukların değil, aynı zamanda ülkemizin teknoloji vizyonunun da parçası olacaklardır. Yerli ve milli üretime katkı sunacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Dalgar: “TEKNOFEST, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor”

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise TEKNOFEST’in sadece bir teknoloji etkinliği değil, aynı zamanda gençlerin dinamizmini ve üretme arzusunu yansıtan stratejik bir vizyon olduğunu dile getirdi. Dalgar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın aynı zamanda MAKÜ fahri doktoru olması nedeniyle üniversite olarak bu organizasyona özel bir bağlılık hissettiklerini belirtti.

Rektör Dalgar, tarım ve gıda teknolojilerine dikkat çekerek, üniversitenin bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan ‘Hassas Tarım ve Tarım Robotları’ bölümünü Türkiye'de açan sayılı üniversitelerden biri olduğunu açıkladı. Ayrıca dijital tarım teknolojileri alanındaki çalışmalara da öncülük ettiklerini ifade etti.

“Her projenin arkasında durmaya hazırız”

Üniversite olarak öğrencilere her alanda destek sunmaya hazır olduklarını belirten Rektör Dalgar, “TEKNOFEST’e yönelik hazırlanan projelere özel destekler sunuyoruz. Öğrencilerimiz yeter ki projeleriyle gelsin, üniversitenin tüm imkanlarını seferber ederiz.” dedi. MAKÜ’nün son dönemde geliştirdiği patentli ürünler arasında yer alan ve FAO tarafından süper gıda’ olarak tanımlanan Mikroalg kaynaklı MAKÜ Spirulina’ gıda takviyesi de dikkat çekti.

“Gerçek mutluluk, topluma katkı sunmakla mümkündür”

Konuşmasında gençliğe hitaben samimi ve ilham verici ifadeler kullanan Rektör Dalgar, “Gerçek mutluluk, bir başkasının mutluluğuna katkı sunmakla mümkündür. Kariyer, para elbette önemlidir ama asıl olan insanlığa faydalı olabilmektir.” dedi. Gençleri sadece sloganlarla değil, somut projelerle çalışmaya ve üretmeye çağırdı.

Çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden Makine Mühendisi Serdar Başgül, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uyumaz, T3 Vakfı Burdur İl Sorumlusu Emine Büşra Aygün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay sunumlarla tamamlandı

Konuşmaların ardından çalıştay oturumlarına geçildi. İki oturum boyunca 10 farklı grup, projelerini ve fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Çalıştay, öğrenci toplulukları arasında bilgi ve deneyim paylaşımına olanak sağlarken, üniversiteler arası iş birliğini de güçlendirdi.