Miniklere doğa sevgisi aşılamayı öncelik kılan ‘’orman okulu’’ etkinliğinde öğrenciler ağaç, bitki ve orman canlılarını tanıdı. Doğayla iç içe oyunlar oynayan minikler doğada topladıklarıyla özgün ürünler çıkarmayı öğrenirken; balta, testere, kazma, kürek kullanma ve doğada yiyeceğini pişirme becerilerini kazandı. Etkinlikte ormana, hayvanlara ve bitkilere saygı duymayı öğrenen minikler doğa yürüyüşü, tırmanma çalışmaları, denge parkurları ve doğal malzeme ile barınak yaparak hem eğlendi hem öğrendiler.

Orman okulu nedir?

Orman okulu; ormanlık alan içerisinde yarı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış, uzun soluklu dört mevsimlik bir eğitim sürecini kapsar.

Bu süreçte katılımcı olan yetişkinler, öğrenciler; doğanın ve dünyanın bir parçası olduğunu fark eder, doğa ve dünya ile bağ kurarlar. Ormana, hayvanlara, bitkilere saygı duyma, kendinden öncekilere, kendisine ve kendinden sonrakilere ait olduğunu bilerek tabiatı koruma değerleri ile eğitim sürecine devam eder.

Bu süreçte çocukların deneyimlerini desteklemek üzere ortamda bulunan materyallerden ve hareket ettirilebilen, taşınabilen, birleştirilebilen, yeniden tasarlanabilen, parçalanıp bir araya getirilebilen her türlü materyalden yararlanılır ve sonuç kadar sürece değer verilir.

Okul öncesi dönemde orman okulu çalışmalarına katılan çocukların; manipülatif becerilerinin gelişiminin yanında, sorumluluk alma, girişimci olma, kendine güven duyma, problem çözebilme, işbirlikçi olma, risk alabilme ve aldığı riski yönetebilme, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme gibi birçok beceriyi kazanmaktadırlar.