Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101) arasında, 25 kişinin katılacağı Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) sözleşmesi imzalandı.
İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanların yetiştirilmesi ve iş arayan vatandaşların istihdam edilebilirliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen program, “Perakende Satış Elemanı (Tezgahtar)” mesleğinde uygulanacak.
EĞİTİM 100 GÜN SÜRECEK
Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşacak programın toplam 100 gün sürmesi planlanıyor. Eğitim sürecinde katılımcılara, perakende sektöründe ihtiyaç duyulan mesleki bilgi ve beceriler kazandırılacak.
Katılımcılar, iş başında gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çalışma hayatına hazırlanırken müşteri ilişkileri, satış işlemleri, ürün düzenleme, stok takibi ve mağazacılık süreçleri konusunda deneyim kazanacak.
PROGRAM SONUNDA İSTİHDAM HEDEFLENİYOR
Program kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıların, işverenin ihtiyaçları doğrultusunda istihdam edilmesi hedefleniyor. Böylece hem A101’in nitelikli personel ihtiyacının karşılanması hem de Burdur’daki iş arayan vatandaşlara yeni istihdam olanakları sağlanması amaçlanıyor.
İmza töreninde yapılan açıklamalarda, işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlayan programların büyük önem taşıdığı belirtildi.
Yetkililer, NİYEP gibi mesleki eğitim programlarının iş arayan vatandaşların bilgi ve becerilerini geliştirdiğini, iş hayatına daha hazırlıklı katılmalarını sağladığını ve istihdam sürecini kolaylaştırdığını ifade etti.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün, kentteki işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması ve vatandaşların istihdam olanaklarının artırılması amacıyla çalışmalarına devam edeceği bildirildi.