Osman GÖK
Osman GÖK
İl Başkanlığına Aday
CHP'de ilçe kongrelerinin başlamasıyla, İl Başkanı adayları da netleşmeye başladı. Mevcut İl Başkanı Barış AYTEN'in adaylığını açıklamasından sonra adaylığını açıklayan ikinci isim işadamı Osman GÖK oldu.
Osman GÖK Kimdir ?
1957 yılında Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Manay köyünde dünyaya geldi. İlköğretime başlamak üzere dedesi Dengere’li Mehmet KILIÇ’ ın yanına Burdur’a geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Burdur’da tamamladı. Üniversite eğitimini 1976 – 1980 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde başarı ile tamamlayarak, mezun oldu. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin büyük şehirlerinde büyük getirisi olan ticari faaliyetler gerçekleştirme şansı olmasına rağmen, tercihini derin bir sevgiyle bağlı olduğu Burdur’a hizmet etmek üzere kullandı.
Siyasi Yaşamı
Öğrenciliği sırasında kültürel ve sosyal çalışmalarının yanı sıra siyasetle ilgilenmeye başladı. Ülke sorunları ile ilgili çalışmalara ağırlık veren sivil toplum örgütleri ve öğrenci derneklerinde aktif olarak görev aldı. Üniversite yıllarında başlayan ülke sorunlarıyla ilgili konulara ilgisi giderek daha arttı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasaklı olduğu dönemde Burdur Sosyal Demokrat Halkçı Parti üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, siyasi yasakların sona ermesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği ile devam etti. Farklı dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Merkez İlçe ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Daha sonra Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.