Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Üreten kadınlara destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Sevim Zorlu koordinasyonunda kadınlar üreterek, ekonomiye katkı sağlıyor. Kurslar Ticaret ve Sanayi Odası’nın dördüncü katında veriliyor. El emeği göz nuruyla tamamlanan ürünler kadınların kendi ekonomilerine destek oluyor.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırarak; girişimci kadınların ekonomik büyümeye daha fazla katılımında ve girişimciliğin yaygınlaştırılmasında katkımız sürüyor. İlimizdeki kadınların ticaret hayatlarında yeni vizyonlar kazanmasına, ekonomilerini geliştirerek artırmalarına ve sonuçta başarıya ulaşmalarına destek oluyoruz. Odamızda gerçekleştirilen kurslarla kadın girişimcilerimiz çanta ve örtü gibi ürettikleri ürünleri satarak, ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Ürünlerin dijital pazarlarda da tüm Türkiye’ye ve dünyaya sunulması Kadın Girişimciler Kurulumuzun vizyon kazandığının bir göstergesidir. Yönetim Kurulu olarak üreten kadınlarımızın üretime ve ekonomiye katılımları ve de bunu sürekli hale getirmeleri bizleri gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

ELDE TÜRK İŞLEMELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

KGK Başkanı Zorlu: “Üretime başladığımız ilk günden itibaren bizlerden desteğini eksik etmeyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Yusuf Keyik ve Yönetim Kuruluna şükranlarımızı sunuyoruz. Gerek ilimizdeki faaliyetlerimizde ve gerekse çeşitli illerde düzenlenen aktivitelerde kentimizi temsil ediyorken vizyonumuzu da geliştiriyoruz. Bu dönem Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu olarak ‘Elde Türk İşlemeleri’ Kursu başlattık. Kursumuzda Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösteren Nuray Zeybek hem eğitim veriyor ve hem de kursiyerlerimize pratik beceriler kazandırıyor.

Kursumuzda ‘Hesap İşi Tekniği’, ‘Alaca Dokuma Üzerine Tel Kırma Tekniği’, ‘Antep İşi Tekniği’, ‘Maraş İşi Tekniği’, ‘Kanaviçe Tekniği’ kullanıyoruz. Bunların yanı sıra kâğıt ve tress ipten çantalar, Sunbag, telefon çantaları, kanaviçeli ve tel kırmalı vintage çantalar da yapıp, satışa sunuyoruz. Ürünlerimizi hem ilimizdeki fuarlarda bire bir satışını yapıyor ve hem de ‘Trendyol’- ‘Hepsiburada’ gibi dijital pazarlarda tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya pazarlıyoruz. Bunların neticesinde Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimize katkı sağlamış oluyoruz. Ev ekonomilerine destek çıkmak isteyen kadınları kurslarımıza bekliyoruz” dedi.