Burdur Şeker Fabrikası 2022-2023 alım kampanyasında konuşan Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik şeker fiyatları, satış, sıkıntı ve taşeron işçilerle ilgili konuşmalarda yer alan iddialara tek tek cevap verdi. Ak Parti Hükümeti olarak yaptıkları yeniliklerden ve hayata geçirilecek yerli ve milli tohum müjdesini de paylaşan Özçelik taşeron işçi konusuna da değindi.

“KATMA DEĞERİ İLE BİRLİKTE BURDUR’A 1 MİLYAR 200 MİLYONLUK KATKI”

“Sen üret yeter sloganı” ile başlayan süreçte çiftçi ve üreticilerin ekimlerini gerçekleştirdiğini söyleyen Özçelik, “Tarım varsa ekim var, üretim var. Tarım varsa, tarım sanayisi var. Tarım sanayisi varsa katma değeri var” diyerek Burdur Şeker Fabrikasının Burdur’a sağladığı ekonomik katkı hakkında bilgi verdi. Bu yıl ilk etapta 200 milyonun üzerinde ödeme yapıldığını ifade eden Özçelik, Burdur Şeker Fabrikasının yaklaşık katma değeri ile birlikte Burdur'a 1 milyar 200 milyon katkı sağlayacak bir kampanyanın açılışını yapıyoruz dedi.

“ÜRETİCİMİZİ ve ÇİFTÇİMİZİ MEMNUN EDECEK TÜM ADIMLARI ATTIK”

Konuşmalarda “ekilmedi, üretilmedi” gibi sözlerin konuşulduğunu söyleyen Özçelik, “dünyada yaşanan krizleri yakından gören ve ona göre takip eden bir çiftçimiz var”dedi. Dünyadaki yaşanan krizleri sıralayan Özçelik, eleştirilere sert çıkarak, bunları da görmezden gelerek yorum yapmak haksızlık olur dedi.

Ak Parti hükümeti olarak çiftçiyi ve üreticiyi memnun edecek tüm kararları aldıklarını ifade eden Özçelik, “bu noktada da emeğin hakkını her aşamada bir bir verecek politikalar geliştirerek, hayata geçiriyoruz” dedi.

“OLUMSUZ ELEŞTİRİLERE KARŞILIK YÜZDE 245 ARTIŞ”

Bazı şeyler havada kalmasın diyerek fiyat konusuna da özellikle değinen Özçelik, yüzde 245 fiyat artışını "memnun olmadı" demek abesle iştigal olur dedi. Fiyatın 450 TL’den 1450 TL’ye çıkarıldığını da ifade eden Özçelik, ‘Ülkenin şartları, imkanları’, ‘büyük sakıntılar var, büyük karışıklıklar var’ şeklindeki eleştirilere karşılıkta pancar üreticisine yüzde 245 artış yapıldığını hatırlattı. Özçelik enerji maliyetlerindeki artışın ve giderlerin hesaplanarak değerlendirmenin yapılması gerektiğinin de altını çizerek, onun haricinde yapılacak eleştirinin doğru olmayacağını söyledi.

YERLİ ve MİLLİ TOHUM ATILIMI

Türkiye’de şeker pancarı üretiminin 1922 yılında başladığını söyleyen Özçelik, 100 yılın geçtiğini ama hala tohumunun üretilemediğini söyledi. 1970 yılında yapılan bir denemeyi de hatırlatan Özçelik, Ak Parti hükümeti olarak yerli tohum üretim denemelerinin yapıldığını ve başarılı olduğunu ifade ederek sonuna gelindiğini söyledi. Türk Şeker’in 2023 ve 2053 adı altında Türkiye’nin yerli ve milli pancar tohumunun üretiminin başlayacağının müjdesini de programda verdi.

Burdurlu’nun Burdurun şekerini yemiyor eleştirilerine de yanıt veren Özçelik, fabrika önüne açılan Türk Şeker satış ofisinin devreye alındığını söyledi. Paketleme ile ilgili de programa katılan Türk Şeker Genel Müdür Yardımcısından destek isteyerek spekülasyonların önüne geçmek adına, paketlemenin Burdur’da yapılması hususunda hatırlatmada bulundu.