Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Öztürk yaptı. Şiddetin cinsiyetinin olmadığını ve kabul edilemez olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Öztürk konuşmasında, şiddetin her çeşidinin toplum üzerinde yarattığı hasarların, geleceğimizi yok ettiğini, bu bağlamda öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz yaklaşımların hasarlarımızı bir nebze olsun azaltacağını belirtti. Öztürk, konuşmasında sempozyumun alanlarında uzman hocaların eşliğinde, şiddetin tüm yönleriyle ele alınacağı ve atölye çalışmalarıyla taçlandırılacak bir etkinlik olduğunun önemini vurguladı

Açılış konuşmasının ardından Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy ve Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Sempozyum, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Canan Gönüllü ve Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Uzm. Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu’nun sunumları ile devam etti.

Sempozyum programı ile eş zamanlı olarak, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Yazıcı, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Uzm. Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu, Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Canan Gönüllü ve Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Kenan Demir eşliğinde öğrencilerin de katılımıyla atölye ve drama çalışmaları da gerçekleştirildi.

Atölye ve psikodrama çalışmaları “Şiddet ve Cinsel Taciz ile Başa Çıkma Atölyesi”, “İlişkilerde İletişimsizlik ve Şiddet Atölyesi”, “Gençlerde Flört Şiddeti ile Başa Çıkma Atölyesi”, “Şiddete ve Cinsel Saldırıya Maruz Kalma Durumunda Psikolojik ve Sosyal Destek Atölyesi” ve “Psikodrama ile Kendimi Keşfediyorum” konularında canlandırma, diyaloglar, grup oyunları, grup etkinlikleri şeklinde yapıldı.