Bucak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler yol kenarlarında temizlik çalışması başlattı. Yol kenarlarında yanıcı materyalleri azaltmak ve karayolunda araçlarıyla giden vatandaşların viraj görüş alanlarının artırılması amacı ile başlatılan çalışmalarda kilometrelerce alan elden geçecek.

Son iki yıldır meydana gelen yangınlar sebebi ile büyük acılar yaşayan ülkemizde, yetkililer orman yangınlarının bir sebebi olarak gördükleri yol kenarlarına atılan cam ve benzeri malzemeler ile ilgili de sürücülerden rica bulundular. Bu tür materyallerin atılmamasını isteyen yetkililer orman yangınlarının önlenmesi noktasında çöplerin yol kenarlarına konulan çöp konteynerlerine atılmasını istediler.

Bucak-Pamucak-Sarıdere-Malca Dereboğazı Karayolu, Isparta - Antalya Karayolu Yolu, Melli- Çınar, Karacaören Barajı- Dereboğazı, Şirlek-Çamlık Köy Yolu, Sazak- Taşyayla Köy Yolu, Demirli- Kuyubaşı Köy Yolu ve Ürkütlü- Samas Beli Karayolu hattında yüzlerce kilometrelik alanda temizlik çalışması yapılıyor.

Karayolu hareketliliğinin olduğu yerlerden başlatılan çalışmada öncelik yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerden başlandı. Yolun iki tarafında 5 ve 7 metre genişliğindeki alanda bulunan çalı, çam ve yolu kapatacak her türlü bitki kesilerek temizleniyor. Ayrıca Bucak Orman İşletme Müdürlüğü yol kenarlarına astıkları pankartla da yapılan çalışma hakkında bilgi verirken, sürücüleri de uyardı.