Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi ’nin Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklık Projeleri (KA220-SCH) kapsamında 2022 yılı Teklif Çağrısı Döneminde 2022-1-IT02-KA220-SCH-000086101 numaralı ve “Power of digitalization in fighting against climate change (İklim Değişikliğiyle Mücadelede Dijitalleşmenin Gücü)” başlıklı projesi kabul edildi.

Projenin ortakları Türkiye, İtalya, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Polonya ve Hırvatistan’dan 7 kurumdan oluşurken, proje 2022-2025 yılları arasında 2,5 yıl sürecek. Projenin toplam bütçesi 250.000 € dan oluşuyor. Proje, öğretmen ve öğrenci hareketlilikleri içeriyor. Proje kapsamında 2022-2025 yılları arasında çeşitli tarihlerde Burdur BİLSEM’de öğrenim gören 12 öğrenci belirtilen ülkelere eğitim ve etkinlikleri yerine getirme amaçlı gidecek.

“Power of digitalization in fighting against climate change” projesinin amacı, çevre sorunlarına yenilikçi yaklaşımlar ve yöntemler ile çözümler bularak disiplinler arası öğrenme ve öğretmeye yönelik öğrenci, öğretmen ve eğiticilerde farkındalık yaratmak, öğrencileri çevresel konularla entegre dijital beceriler kazanmaya motive etmek, daha iyi bir çevre için aktif ve disiplinler arası bir şekilde çözümler üretirken, ortak kuruluşlardaki çalışanları da teknolojinin olanaklarını kullanmaya motive etmek, ve dersleri daha canlı hale getirmek ve yenilikçi web araçları ve yenilikçi öğretim yaklaşımlarıyla öğrenme, öğretme ve çevre eğitimi sürecini daha keyifli hale getirmek. Ayrıca projede yer alan öğrenme/öğretme/eğitim etkinlikleri ile öğretmen ve öğrenciler, teknolojinin sadece bireysel olarak öğretilecek veya öğrenilecek ayrı bir alan olarak değil, teknolojinin hayatın her alanında olan canlı bir alan olduğunu göstermeyi başaracaklar.

“Power of digitalization in fighting against climate change” projesi öğrencilerin kültürlerarası bilgi, ekip çalışması, özerklik geliştirmelerine yardımcı olacak ve hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ileriki çalışmalarındaki motivasyonlarını da artıracak. Ayrıca proje ile öğretmen ve öğrencilerin yabancı dil bilgilerinin geliştirilmesi, diğer kültürlerin değerlerine saygının artırılması, iyi deneyimlerin ve yenilikçi yaklaşımların uluslararası anlamda yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca, öğretmen ve öğrenciler, ülkeler arasında öğrenme-öğretme faaliyetleri kapsamında ziyaretlerde bulunarak çalışmalarını paylaşacak, yeni fikirler üretecek, atölye çalışmaları ve konferanslar yapacaklar.

Burdur BİLSEM İngilizce Öğretmeni Hüseyin ATEŞ’in koordinatörlüğünde yürütülen projenin ilk ulusötesi proje toplantısı, 2023 Şubat ayında İtalya’nın Lodi şehrinde yapılacak. Bu toplantıda projenin gidişatı ile ilgili çalışmalar, etkinlikler ve ziyaret planlamaları yapılacak.