“Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen ve UNESCO’nun Dünya Doğal Miras Listesi’ne almaya hazırlandığı Burdur’daki Salda Gölü’nde “siyahlaşma” olduğuna dair yeni bir video daha ortaya çıktı.

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, çektiği videoyu derneğin sosyal medya hesabından paylaşarak, “Salda Gölü Tabiat Parkı’nda tek hücreli siyanobakterilerin fosilleri insanlar tarafından eziliyor. Fosillerin karnabahar görünümü bozulmuş, siyahlaşmış ve toza dönüşmüş olduğu görülüyor. Salda Gölü için tam koruma istiyoruz” dedi.

Şakar, çektiği videoda ise şunları söyledi:

“Karşımızdaki yer, suların çekilmesiyle suların dışında kalan siyanobakterileri fosillerinin olduğu tepecik. Üzerinde insanlar. Hemen kenarında da masa, sandalye. İnsanların kamp yaptığı yer haline gelmiş.”

GENEL MÜDÜR KAHRAMAN "BEYAZ KUMLARA BASILMASINA BİLE MÜSAADE ETMİYORUZ" DEMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise 1 Haziran 2021 tarihinde ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Burada hiçbir şekilde beyaz kumlara basılmasına bile müsaade etmiyoruz. Göle girilmesine müsaade etmeyiz” demişti.

Kahraman, Mayıs 2021’de gölde açıklama yaptığı sırada kumlara basmasıyla ilgili ise “Biz, oralara hiçbir şekilde ayakkabı basma değil de göle girmeye müsaade etmiyoruz. Belli bir mesafe bandında da kıyı bandına yaklaştırmıyoruz. Onun kenar noktasından biz fotoğraf verdik. Yine o girilmeyen noktaya girmedik kendimiz de” diye konuşmuştu.