Burdur Turizminde Kalkınma Hamlesi

Gündem (Bomba15) - Doğukan Acar | 23.03.2023 - 18:41, Güncelleme: 23.03.2023 - 18:41
 

Burdur Turizminde Kalkınma Hamlesi

Burdur İl Destinasyon Çalışması 1. Toplantısı 20 Mart 2023 tarihinde saat 11.00’da Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda yapıldı.
Toplantı,  Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Burdur Yörük Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin KALKAN, Gelincik Seyahat Acentası ve Saklıgöl Göl Evleri İşletmecisi Gencer Garip, ARO Temsilcisi Hülya Kaya, ARO Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, ARO Genel Sekreteri Bilal Bilaloğlu, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Müdürü Doç.Dr. Mert Gürlek, Sagalassos Lodge & Spa Müdürü İrfan Pınarbaşı, Lisinia Doğa Proje Koordinatörü Öztürk Sarıca, Lisinia Doğa Proje Yardımcısı Özgül Özçelik, Burdur Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu, Burdur Müze Müdürlüğü Arkeolog Yasemin Zenger, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Anıl Örnek, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Turist Rehberliği Programı Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yeşiltaş, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Doç. Dr. Serhat Adem Sop, MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel Müdürü Emine Kravkaz  ve sektör paydaşlarının katılımlarıyla gerçekleşti. Toplantıda Burdur turizminin mevcut sorunları ve buna bağlı olarak çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Burdur turizmine farklı pencerelerden bakılıp daha efektif bir turizm faaliyeti için önerilerde bulunuldu. Dijital pazarlama faaliyetleri, Pazar araştırması, destinasyon yönetimi, ürün geliştirme, altyapı sorunlarının giderilmesi, paydaşların ortak hareket etmesi, tur operatörleri, seyahat acentaları ve basın mensuplarının katılımlarıyla tanıtım gezilerinin planlanması, sürdürülebilir turizm faaliyetleri, Burdur marka kent çalışması gibi birçok kritik konu üzerine istişarelerle ve fikir alışverişleriyle de geçen toplantıdan katılımcılar büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Nisan ayının ilk haftasında destinasyon planlama çalışması için toplantı yapılması konusunda mutabakata varıldı. Toplantıyla ilgili olarak Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Emre Gürsoy “Burdur turizminin geliştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün sektör paydaşlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Burdur için tanıtım faaliyetleri ve yeni projeler geliştiriyoruz. En kısa sürede bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Burdur İl Destinasyon Çalışması 1. Toplantısı 20 Mart 2023 tarihinde saat 11.00’da Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda yapıldı.

Toplantı,  Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Burdur Yörük Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin KALKAN, Gelincik Seyahat Acentası ve Saklıgöl Göl Evleri İşletmecisi Gencer Garip, ARO Temsilcisi Hülya Kaya, ARO Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, ARO Genel Sekreteri Bilal Bilaloğlu, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Müdürü Doç.Dr. Mert Gürlek, Sagalassos Lodge & Spa Müdürü İrfan Pınarbaşı, Lisinia Doğa Proje Koordinatörü Öztürk Sarıca, Lisinia Doğa Proje Yardımcısı Özgül Özçelik, Burdur Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu, Burdur Müze Müdürlüğü Arkeolog Yasemin Zenger, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Anıl Örnek, MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Turist Rehberliği Programı Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yeşiltaş, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Doç. Dr. Serhat Adem Sop, MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel Müdürü Emine Kravkaz  ve sektör paydaşlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda Burdur turizminin mevcut sorunları ve buna bağlı olarak çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Burdur turizmine farklı pencerelerden bakılıp daha efektif bir turizm faaliyeti için önerilerde bulunuldu. Dijital pazarlama faaliyetleri, Pazar araştırması, destinasyon yönetimi, ürün geliştirme, altyapı sorunlarının giderilmesi, paydaşların ortak hareket etmesi, tur operatörleri, seyahat acentaları ve basın mensuplarının katılımlarıyla tanıtım gezilerinin planlanması, sürdürülebilir turizm faaliyetleri, Burdur marka kent çalışması gibi birçok kritik konu üzerine istişarelerle ve fikir alışverişleriyle de geçen toplantıdan katılımcılar büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Nisan ayının ilk haftasında destinasyon planlama çalışması için toplantı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Toplantıyla ilgili olarak Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Emre Gürsoy “Burdur turizminin geliştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün sektör paydaşlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Burdur için tanıtım faaliyetleri ve yeni projeler geliştiriyoruz. En kısa sürede bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bomba15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet ünal
(23.03.2023 23:36 - #3488)
Turizm sektör bileşenlerinin eksik olduğu bir toplantı olmuş. Daha çok seyaht acentası katılım sağlanmalı. Tanıtım evet ama misafiri getirecek kimse yok. Sonraki toplantırala çağrılan acenta daha fazla olur. Mehmet Ünal Wolrd Of Orient Tours Antalya
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bomba15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
haber antalya