Bayram Karakurt, 11 yıl önce Antalya'da bir otelde işe başladı. Otelde kasaphane şefi olarak çalışan Karakurt, pandemi nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldı. Kendine alternatif iş arayan Karakurt, geçen yıl memleketi Sandıklı ilçesi Ekinhisar köyüne dönüp, karpuz ve kavun yetiştirmeye karar verdi. Ekinhisar köyündeki tarlasına 6 bin karpuz ve 2 bin kavun fidanı diken Karakurt'un ürünleri yetişmeye başladı. Kavun ve karpuz yetiştiriciliğinden memnun kalan Karakurt, bu yıl ise 16 dekar alana ekim yaptı. Ürünlerinin pazarlamasını kendisi, oğlu Yasin Karakurt ve kardeşi Ahmet Karakurt ile birlikte ilçedeki semt pazarları ve ilçenin değişik noktalarında gerçekleştiren Karakurt, işinin turizmden daha rahat olduğunu belirterek, bundan sonra bu işe devam edeceğini söyledi.

'SENEYE DAHA FAZLA EKİM YAPACAĞIZ'

Bayram Karakurt, "10 yıl kadar önce işlerim bozulduğundan dolayı Antalya'ya göçüp gitmek zorunda kaldım. Antalya'da 8-9 yıl kadar kasaphane şefliği yaptım. Turizm çalışanıydım. Pandemiden dolayı döndüm. Karpuz yetiştirmeye başladık. Alt yapımız zaten vardı. 10 yıl önce de yetiştiriyordum ama böyle profesyonel anlamda değildi. Geçen yıl tahminlerimizin üzerinde para kazandık. Allah bereket versin. 'Bu sene de devam ettirelim' dedik. Devam ettirdik. Bu sene kendimiz pazarladığımız için para kazanıyoruz. Toptan versek kilogramı 1- 1,5 lira. Ama kendimiz pazarladığımız için 3- 4 lira bandında pazarlıyoruz. Para kazanıyoruz. Geçen yıl toplam kavun ve karpuz 11 dekar civarındaydı. Bu sene 16 bin dekar civarında. Allah nasip ederse seneye bunu ikiye katlayarak devam edecek. Gün geçtikçe pazarımız genişliyor" dedi.

TURİZME DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

Turizme dönmeyi düşünmediğini vurgulayan Bayram Karakurt, "Orası biraz daha rahattı ama sorumlulukların ve sorunların olduğu bir yer. Burada kimseye hesap vermiyorum. Kafam rahat. İstersem sabah geliyorum 5'te karpuz topluyorum. Yok yorgunsam saat 10'da geliyorum. Karpuz topluyorum. Hesap soran yok" diye konuştu.

'SEVDİĞİM BİR İŞ ZATEN'

Bayram Karakurt'un oğlu Yasin Karakurt, "Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Yaz tatilinde babamın ektiği karpuzları toplamak ve pazarlamasında yardımcı oluyorum. Burada vücut olarak yoruluyorsun. Okulda beynen yoruluyorsun. Ama ben ikisini de çok seviyorum. Okumayı da karpuz yetiştirme olsun pazarlama olsun sevdiğim bir iş zaten" dedi.

'ÜNİVERSİTEYİ KAZANAMAZSAM BEN DE KARPUZ EKECEĞİM'

Bayram Karakurt'un yanında çalışan lise son sınıf öğrencisi Ramazan Aktaş, "Geçen sene pandemiden dolayı Bayram Karakurt'un yanında çalışmaya başladım. Sulamasından, ilaçlamasına ve pazarlamasına kadar her şeyini biliyorum, bu işin her şeyini öğrendim. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum. Kazanamazsam bir miktarda ben de ekeceğim" diye konuştu.

Bayram Karakurt'un müşterisi Orhan Yıldırım, tadı farklı olduğu için devamlı bu karpuzdan aldığını söyledi.

'KARPUZLARA ÇOK CİDDİ TALEP VAR'

İş yerinde abisi Bayram Karakurt'un karpuzlarının satışını yapan Ahmet Karakurt da "Tütün ve aktar üzerine satış yaptığım bir dükkanım var. Aynı zamanda abimin yetiştirdiği karpuzların satış merkezini oluşturduk burada. Çok ciddi talep var, satışlarımız devam etmekte" dedi.