BURDUR, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen program düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Vali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ve Emekli Öğretmen Mevlüt Şimşek tarafından konuşmalar yapıldı.

Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Zeynep Can ve Burdur Merkez de düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında Birinci olan USO Anadolu Lisesi Öğrencisi Sami Levent kaleme aldıkları eserlerini okudular.

Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni sonrası Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından solo ve koro şarkılar sunuldu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Programın son bölümünde Vali Arslantaş tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan Anı Yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri ve 24 Kasım 2021 tarihi itibari ile emekli olan öğretmenlere ise Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Programa Vali Ali Arslantaş, Garnizon ve Zırhlı Birlikler Eğitim Alay Komutanı Kd. Alb. Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Vali Yardımcısı V. Bahri Gökalp, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; “Selahattin Ertürk eğitimi: “Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla, kasıtlı olarak istendik değişme meydana getirme süreci” olarak ifade etmiştir. Elli yılı aşkın mazisine rağmen bu şümullü tanım, alan uzmanlarınca hâlâ kült kabul edilmektedir. Bir başka ifadeyle eğitimin akademik tanımı elli senedir değişmemiştir.

Bizler kutsal kitabının ilk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak Rabbimizin serveti istediğine ilmi ise isteyene verdiğine iman ederiz. Kulağına Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” vecizesi çalınmayanımız, Bedir Savaşında alınan esirlerin, okuma yazma karşılığı serbest bırakıldığını bilmeyenimiz yoktur.

Doktordan mühendise, eczacıdan hâkime, esnaftan zanaatkâra kadar yaşamın içinde yer alan her meslek erbabı mesleki tekamülünü tamamlamak ve atinin anne babaları ahlâk ve vicdan gelişimlerini kemale erdirmek için hocalarımızın tedrisine muhtaçtır. Bu vecihle öğretmenliğin sorumluluğu ve hatta vebali diğer tüm mesleklerden ağırdır. Fayda zarar hesabının esas alındığı bir kıyasla ifade etmek gerekirse bir doktorun yapacağı hatadan daha elimi bir öğretmenin yapacağı hatadır. İş bu halde öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini bir lahza aksatmamaları hayati öneme haizdir.

Bugüne kadar er meydanında er gibi çarpışmaya yüreği yetmeyen, mertlik gününde, cenk vaktinde kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırarak inlerinde bekleyen soysuzların menfur saldırısında şehadet makamına erişen canlarımızın kanını hiçbir vakit yerde koymadık. And olsun bundan sonra da koymayacağız.

Sözlerimi nihayete erdirirken kalleşlerce hayatlarının baharında canlarına kast edilen şehit öğretmenlerimizden olan Necmettin Yılmaz’ı, Şenay Aybüke Yalçın’ı, Neşe Alten’i, Ayşe ve Numan Konakçı’yı, Yasemin ve Bayram Tekin'i rahmetle anıyorum.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.