İLÇELER (Bomba15) - Doğukan Acar | Haber Girişi: 14.01.2022 - 16:50, Güncelleme: 14.01.2022 - 16:50

Bucak Belediyesi Personeline KVKK Eğitimi Verildi

 

Bucak Belediyesi Personeline KVKK Eğitimi Verildi

Bucak Belediyesi tarafından Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında belediye personeline yönelik olarak “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi” verildi.
KVKK eğitimi esnasında temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlükleri, yaptırımlar ve kişinin hakları konularında ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Eğitimde, başta özel hayatın gizliliği, kişilerin temel ve hak özgürlüğünü korumaya ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esasların önemine de değinildi. Eğitimde personelimize ne tür verilerin kişisel veri olduğu, kişisel verilerin nasıl muhafaza edileceği, hangi durumlarda hangi amaçlar doğrultusunda kullanılacağı konularında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimde ayrıca kişisel veri konusunda temel hak ve ilkelerin neler olduğu, hangi durumların KVKK ihlali sonucunu doğurduğu ve yaptırımların neler olduğu bilgileri de aktarıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “Belediye personelimize yönelik eğitimlerimiz her alanda devam ediyor. Bugünde personelimize Kişisel Verilerin Korunması Kanunu eğitimi verdik. KVKK uyumlaştırma konusunun yasal zorunluluk haline gelmesi ile birlikte bu kanun ile ilgili diğer mevzuatta cezai ve idari anlamda ağır yaptırımların söz konusu olması, konunun ne kadar önemli olduğunun farkında varmamız gerekiyor. Kişisel verilerin korunması kanunu önemsiyoruz ve eğitimlerimizin ardından çalışma alanlarımızda daha dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Eğitim sayesinde Belediyemiz bünyesinde bu farkındalığın oluşacağına inanıyorum. Pek çok alanda kanunların genişletildiğini hatırlatarak, kişisel bilgilerin özenle saklanması ve o kişinin rızası olmadan başka birisi tarafından paylaşılmaması gerektiğini söyledi.
Bucak Belediyesi tarafından Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında belediye personeline yönelik olarak “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi” verildi.

KVKK eğitimi esnasında temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlükleri, yaptırımlar ve kişinin hakları konularında ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Eğitimde, başta özel hayatın gizliliği, kişilerin temel ve hak özgürlüğünü korumaya ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esasların önemine de değinildi. Eğitimde personelimize ne tür verilerin kişisel veri olduğu, kişisel verilerin nasıl muhafaza edileceği, hangi durumlarda hangi amaçlar doğrultusunda kullanılacağı konularında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimde ayrıca kişisel veri konusunda temel hak ve ilkelerin neler olduğu, hangi durumların KVKK ihlali sonucunu doğurduğu ve yaptırımların neler olduğu bilgileri de aktarıldı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “Belediye personelimize yönelik eğitimlerimiz her alanda devam ediyor. Bugünde personelimize Kişisel Verilerin Korunması Kanunu eğitimi verdik. KVKK uyumlaştırma konusunun yasal zorunluluk haline gelmesi ile birlikte bu kanun ile ilgili diğer mevzuatta cezai ve idari anlamda ağır yaptırımların söz konusu olması, konunun ne kadar önemli olduğunun farkında varmamız gerekiyor. Kişisel verilerin korunması kanunu önemsiyoruz ve eğitimlerimizin ardından çalışma alanlarımızda daha dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Eğitim sayesinde Belediyemiz bünyesinde bu farkındalığın oluşacağına inanıyorum. Pek çok alanda kanunların genişletildiğini hatırlatarak, kişisel bilgilerin özenle saklanması ve o kişinin rızası olmadan başka birisi tarafından paylaşılmaması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bomba15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.