BAKA Dönem Başkanı Burdur Valisi Türker Öksüz toplantının başında yaptığı açıklamada alınacak kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diledi. Hâlihazırda devam etmekte olan ajans projeleri ve desteklerine dair gelişmeleri değerlendireceklerini belirten Vali Öksüz, bunun yanında 2024 yılında sağlık, eko-turizm, spor turizmi ve alternatif turizm gibi alanlarda neler yapabiliriz ne gibi destekler verilebilir bu konuları ele alacaklarını ifade etti.
Antalya Valiliği’nde yapılan toplantıya Dönem Başkanı Burdur Valisi Türker Öksüz, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Isparta Valisi Aydın Baruş, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar katıldı. BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve BAKA uzmanları toplantıda hazır bulundu.
Dönem Başkanı Vali Öksüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, BAKA Genel Sekreteri Güler ve uzman personelin ajansın çalışmalarına ilişkin yönetim kurulu üyelerine bilgilendirme sunumuyla devam etti. Toplantı gündemde yer alan maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile sona erdi.
Vali Öksüz toplantının başında yaptığı konuşmada; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak yılın son toplantısı olan aralık ayı olağan toplantımızı gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar toplam 608 projeye 2023 yılı rakamlarıyla 780 Milyon TL destek vererek 1,2 Milyar TL’lik yatırımın hayata geçmesini sağlamış olduk. Girişimcilik ekosisteminin iyileştirilmesi, imalat sanayinin güçlendirilmesi, eko-turizm faaliyetlerinin canlandırılması, istihdam edilebilirliğin artırılması vb. alanlarda toplam 47 adet proje için 2023 yılı rakamlarıyla 205 Milyon TL tutarında destek vererek 243 Milyon TL’lik yatırımın gerçekleşmesini sağlıyoruz.
Bölgesel kalkınmanın önemli dinamiklerinden birisi de sahip olunan insan kaynağı niteliğinin iyileştirilmesi ve potansiyelin harekete geçirilmesidir. Bu bağlamda BAKA olarak yalnızca projelere finansman desteği sağlamıyor, aynı zamanda ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere eğitim programları düzenliyoruz. Bu doğrultuda, Dijital Dönüşüm Ofisi, Savunma Sanayi Başkanlığı ve kalkınma ajansları işbirliğinde geliştirilen Siber Vatan Programı kapsamda bölgemizde yer alan 7 üniversite ile birlikte 4 merkezde üniversite eğitimi görmekte olan 160 öğrenciye eğitim vererek ülkemizin siber güvenlik alanında çalışacak insan ihtiyacını gidermeye katkıda bulunmaya çalışıyoruz.
Bu sene başvuru süreci tamamlanan teknik destek programımız kapsamında 6 adet eğitim faaliyeti yürüterek toplam 144 Kişinin eğitimini gerçekleştiriyoruz. Forklift operatörü eğitimi, zirai insansız hava aracı pilotluğu, sosyal medya ve e-ticaret gibi alanlarda işgücü yetiştirmenin yanı sıra girişim hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize örnek olarak sunabileceklerimizden bazılarıdır. Bunun yanında depremzede öğrencilere yönelik psikososyal destekler de sağlamaktayız.
Önümüzdeki yıl teknik destek programımızı yine istihdam edilebilirliğin artırılması, girişimciliğin geliştirilmesi gibi alanlara odaklanarak sürdüreceğiz. Siber vatan programımıza ilave olarak bölge üniversiteleri ve yazılım sektörü temsilcileri ile bölgemizde yazılım ve geleceğin meslekleri hususunda kapasitenin geliştirilmesi ve gençlerin değişen iş dünyasına hazır hale gelmesini sağlamak amacıyla Kodla Bakalım Programını uygulamaya başlayacağız.
Bugün gerçekleştireceğimiz 160 Sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda ise 2024 yılında sağlık, eko-turizm, spor turizmi ve alternatif turizm gibi alanlarda neler yapabiliriz ne gibi destekler verebiliriz bunu konuşacağız. Hâlihazırda devam etmekte olan Ajans projeleri ve desteklerine dair gelişmeleri irdeleyeceğiz.
Yönetim Kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.