Akın Mahallesi’ndeki evinin yanında yer alan 500 metrekare arazide meyve fidanı üreterek satan Ölmez, bağ ve bahçelerde 200 lira yevmiyeyle ağaç budama işine gidiyor. İlerleyen yaşına rağmen budamacılık yapmaya devam eden Ölmez, ağaç dallarında kendisini görenleri şaşırtıyor. İlerleyen yaşına rağmen çalışma azmiyle çevresine de örnek olan Ölmez, işindeki ustalıktan dolayı yoğun ilgi görüyor.

Sarıkeçili Yörükleri’nden olduğunu anlatan Ölmez, 17 yaşına kadar doğduğu Kestel köyünde oğlak, deve ve kuzulara çobanlık yaptığını, askerden sonra 1955 yılında ağaçlara ilgisinden dolayı fidan yetiştirip satmaya başladığını söyledi.

67 yıldır bahçesinde fidan yetiştirip sattığını kaydeden Ölmez, bu süreçte ağaç budamayı öğrenip meslek haline getirdiğini belirtti. Yıllardır çevre köyler ve ilçelerdeki üreticilerin bahçesinde ağaç budayan Ölmez, ilerleyen yaşına rağmen işindeki ustalıkla yoğun ilgi görüyor. Günlük 200 lira yevmiye ile ağaçların budandığı dönemde yoğun mesai harcayan Ölmez, merdivenle çıktığı ağaç dallarında düşme tehlikesine rağmen, işini severek yapıyor.

Ölmez, fidan yetiştiriciliğinde yeni aşılama çalışmasını sürdürdüğünü, budamacılığı da severek yaptığını anlatarak, "Her gün ayrı denemeler ve tecrübeler kazanıyorum. Bu şekilde mesleğimi sürdürüyorum. Bana 'yaşın ilerledi bırak' diyenler oluyor ama ben de 'memlekete hizmet lazım' diye cevap veriyorum" diye konuştu.

Askerde okuma yazma öğrendiğini anlatan Ölmez, 36 yaşında ilkokul diploması aldığını ve her gün kitap, gazete okuduğunu da sözlerine ekledi. Ağaç budaması ve yetiştirdiği fidanın satışından kazandıklarıyla 3 çocuğunu okutan Ölmez, severek yaptığı ağaç budama işini bırakmayı düşünmediğini söyledi.