Hatay Kırıkhan’dan ilimize gelerek Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen depremzede Mustafa Can, burada karşılaştığı misafirperverlikten dolayı Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ve KYK Müdürü Mustafa Özçelik’e teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Depremzede ailenin babası Mustafa Can, “Bazı badireler atlattık. Trenle geldim. Yolculuğum 27 saat sürdü. Askeriye’de kaldım. Buraya geldikten sonra dağlık araziyi görünce biraz hüsrana uğradım, uğramadım değil. Ama buraya girdikten sonra (MAKÜ KYK yurtları) o çocukların (MAKÜ gönüllü öğrenciler) valizlerimi elimden alıp içeriye kadar taşıması... Ertesi gün tekrar çocuklarımı kreşe almaları, yemesi, içmesi, sıcak suyu, banyosu ilgilenmeleri, hizmeti, 'bir isteğiniz var mı, yok mu?' diye sormaları... Hepinizden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Devletimizden, bütün valilerimizden, hepinizden Allah razı olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman'ın depremzede ailenin 3 çocuğu olduğunu öğrenmesi üzerine ''eğitim için dilekçelerini verdiniz mi'' diye sordu. Depremzede baba Mustafa Can ise, ''Evet verdik. Okul durumumuz nasıl olacak bilemiyorum. Memleketimizdeki evimizde yıkım da var. Gidebiliriz de gitmeyebiliriz de bilemiyorum. Çocukları burada açılan sınıflarda eğitime göndereceğim. Kayıtları geldi. Kıyafetleri geldi. Çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Can konuşmasının devamında; “İlk defa ben böyle bir şey gördüm. Bana dağlık arazide böyle bir yer var deseler inanmazdım. Açık açık konuşuyorum. Kimsenin de arkasında değilim, kendi nefsim ile konuşuyorum.” sözlerinin altını çizdi.