Vali Arslantaş ilk olarak Ercan Akın Fen Lisesinde ve sonrasında Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına katıldı.

Fuarların açılışı sonrası proje stantlarını gezen Vali Arslantaş, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. İki okulun fuarında, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Tarih, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil, Robotik Kodlama alanından toplam 50 proje yer alıyor.

Vali Arslantaş, program sonunda basın mensuplarına fuarlarla ilgili değerlendirme de bulundu. Vali Arslantaş, “Öğrencilerimiz katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Öğretmenlerimizin katıldığı Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi ile İlimizin büyük bir yol kat ettiğini gördük. Çocuklarımızın yaptıkları projelerle gurur duyduk. Onları yetiştiren öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Fakat çocuklarımızın yaptıkları projelerden ziyade özgüvenleriyle gurur duyduk. Maşallah gümbür gümbür bir nesil geliyor. Öğrencilerimizden projelerini keyifle dinledik, keyifle izledik. Çocuklarımızın eserlerinin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ercan Akın Fen Lisesi Spor Salonunda ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bahçesinde düzenlenen fuar açılışlarına başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, iş insanı Ercan Akın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Güven Yılmaz, Ercan Akın Lisesi Müdürü Ahmet Akıncı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Mücahit Kılıç, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.