15. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTIFIKASI KURSU BAŞARIYLA SONUÇLANDI
15. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTIFIKASI KURSU BAŞARIYLA SONUÇLANDI
Burdur Mehmet Akif ErsoyÜniversitesi (MAKÜ) Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu (MAKÜ-HADYEK) ve Veteriner Fakültesi iş birliği ile 29 Nisan-07 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen veteorik derslerin online, uygulamalı derslerin yüzyüze yapıldığı 15. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu tamamlandı.
Kursa yoğun ilgi olduğunu belirten MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, MAKÜ ile aralarında Selçuk Üniversitesi, PamukkaleÜniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Gölhisar DevletHastanesi, Özel Veteriner Klinikleri ile eczanelerin bulunduğu çok sayıda üniversite ve kurumdan 74 araştırıcı ve öğrencinin katıldığı kursta toplam 75 saat eğitim verildiğini söyledi. Özellikle öğrencilerin katılımından çok memnun olduğunu kaydeden MAKÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Özmen, gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin umut verici olduğunu ifade etti.
Kursun eğitim dışında üniversiteler arası çalışma ve projelere de zemin hazırladığını belirten Prof. Dr. Özmen, Deney Hayvanları Üretim ve Deneysel Araştırma Merkezinin çevre üniversite araştırıcılarına da çalışma imkânı verdiğini ve desteklediğini bildirdi. Bölgede düzenli olarak bu alanda kurs faaliyetlerini sürdüren tek üniversite olmanın ilgiyi arttırdığını sözlerine ekleyen Özmen, kursa destek veren herkese teşekkür etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.