Video konferans sistemi (VKS) yöntemiyle bütün illerde eş zamanlı gerçekleşen toplantıda İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulunun daha aktif hale gelmesi konusuna değinen Bakan Işıkhan, Valilerin Başkanlığında toplantıların yapılmasının önemini ifade etti.

Meslekî Eğitim ve Kursların önemli olduğunun altını çizen Bakan Işıkhan, İşsizlik kadar da kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için çaba sarf edildiğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan’ın VKS ile yaptığı toplantı sonrası İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı Vali Öksüz başkalığında devam etti.

 
Vali Öksüz toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “2024 yılının 2. Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alacağımız kararlar ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğünce Burdur genelinde İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalar ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından yapılan sunumda 2024 Ocak-Mart dönemi kamu ve özel sektör işyerlerinden alınan 1.871 açık işe toplam 1.359 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.
 
Müdür Akalın toplantıda kurula yaptığı sunumun devamında, başlatılan 20 İşbaşı Eğitim Programına toplamda 23 kişinin katılım sağladığını, 2 Toplum Yararına Programından ise 17 kişinin faydalandığını söyledi.
 
İş ve Meslek Danışmanları tarafından 1.517 işyeri ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında İŞKUR Aktif İş Gücü Programları ve teşvikler hakkında işyeri sahipleri bilgilendirilerek, eleman ihtiyacı konusundaki istek ve talepleri doğrultusunda iş ilanları açılarak İş ve Meslek Danışmanları tarafından, 4.501 bireysel görüşme gerçekleştirildiği bilgisi verildi.
 
Ayrıca Burdur'da Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği konulu genelgesi doğrultusunda yapılan iş ve işlemler değerlendirilerek, Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin karma eğitime geçme teklifi değerlendirilerek kabul edildi.
 
Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.

Toplantıya başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tugay, TİSK Temsilcisi Turan Arslan, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal katıldı.

Editör: Alihan Akın